
NASZE WPROWADZENIE
Około 65 lat doświadczenia W Ogrodnictwie.
Jesteśmy producentem wysokiej jakosci kiszonki do której stosujemy warzywa z własnych upraw, bazując na najlepszych jakościowo składnikach.
W produkcji stosujemy nowoczesne zaawansowane procesy produkcyjne oraz System Zapewnienia Bezpieczeństwa Zdrowotnego HACCAP, IFS FOOD (standard), GLOBAL G.A.P.
Na każdym etapie procesu produkcyjnego dokonujemy szczegółowej kontroli jakości, co pozwala nam zachować wyjątkową jakość i unikalny smak co jest potwierdzone przez nasze certyfikaty, PRODUKT TRADYCYJNY Z MAŁOPOLSKI.
100% naturalna, niepasteryzowana kapusta kiszona, tradycyjny proces produkcji poddawany procedurze certyfikacji gwarancją najwyższej jakości.
Produkt nie zawiera żadnych konserwantów, regulatorów kwasowości ani przeciwutleniaczy.
28 listopada 2006 roku nasza kapusta została wpisana na listę Produktów Tradycyjnych Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi.
Od kilkudziesięciu lat z powodzeniem działamy na rynku polskim i zagranicznym. Obszar naszej firmy to 3000 m2 powierzchni produkcyjnej oraz magazynowej. Jesteśmy w stanie sprostać oczekiwaniom najbardziej wymagających odbiorców.
Niezmiernie miło nam będzie móc przedstawić Państwu osobiście gamę naszych produktów.

35
HAZiemi

22
+Osoby

465
+Klientów

21
+Produktów
Nasz proces pracy
Jak działamy.

Dbanie o glebę
Uprawa gleby służy utrzymaniu jej właściwej struktury, aby można było uzyskiwać zadowalające plony i korzystny efekt ekonomiczny.

Sadzenie i siew
Niektóre rośliny wysiewa się zawsze bezpośrednio do gruntu, inne wymagają sadzonek. Niektóre gatunki są pokryte podłożem, inne potrzebują światła do kiełkowania, a my je tylko posypujemy i ugniatamy na powierzchni podłoża.

Obfite zbiory
Rośliny rozwijają płaski system korzeniowy, dlatego musimy zapewnić równomierne nawilżenie podłoża przez cały sezon przez cały sezon wegetacyjny, a zwłaszcza latem obficie je podlewać.
OUR FAQ
Często Zadawane Pytania
Istnieje wiele odmian dostępnych odmian, ale większość doznała zmian w jakiejś formie.
Co roku, w drugim tygodniu września, odbywają się Dni Kapusty, podczas których spośród czołowych rolników wybierana jest nowa kapusta Royal Para.
Pola kapusty w Charsznicy zajmują powierzchnię ponad 2,5 tys. hektarów. Uprawiamy około 10% całej polskiej kapusty.
28 listopada 2006 r. nasza kapusta kiszona została wpisana na Listę Produktów Tradycyjnych Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi.